VARSTVENO DELOVNI CENTER KRŠKO - LESKOVEC
Prikaz za slabovidne

VDC ENOTA LESKOVEC

DSCN3398ENOTA VDC LESKOVEC PRI KRŠKEM
ULICA STANETA ŽAGARJA 4
8273 LESKOVEC PRI KRŠKEM

tel.:+386 7 49 05 160
fax.:+386 7 49 05 161
gsm.:+386 41 705 959
e-pošta: tajnistvo.vdc@siol.net

NAŠA ZGODOVINA...

»Bilo je mrzlo decembrsko jutro, 3. decembra 1979, ko sem vstopil v Delavnico. Pripeljala sta me mama in oče. Delavnica je bila lepo razsvetljena, bil sem prvi za mano so prišli še ostali uporabniki. Sprejeli so nas strokovna delavka in zaposleni. Na mizi je čakalo delo, sestavljali smo križne vloge za TES. Bili smo bolj tiho, nismo se še poznali med seboj in nismo vedeli kaj nas čaka. Ti občutki so se iz dneva v dan spreminjali, delavnico smo kmalu vzeli za svojo. Še bolj smo se zbližali na igrišču in ob poslušanju glasbe. Že v decembru smo kupili plošče naših najljubših ansamblov.« Tako je svoje vtise ob vstopu v delavnico izpred 35 let strnil uporabnik Sandi.

Takratne Delavnice pod posebnimi pogoji so prvič odprle svoja vrata 3. decembra 1979 v Leskovcu pri Krškem in 17.12.1979 v Sevnici. V tem prvem mesecu se je v Leskovcu vključilo 11 uporabnikov. Vsak začetek je težak, sama dejavnost še ni bila v zadostni meri definirana, tako da so bili zaposleni bolj ali manj prepuščeni lastni iznajdljivosti.

Že od vsega začetka se je kazala potreba po aktivnem preživljanju prostega časa. Začetna druženja ob plesu, petju in športnih igrah so preraščala v redne, organizirane in načrtovane aktivnosti v obliki delavnic, ko so uresničevale različne interese naših uporabnikov. Vse pogosteje so se v prostočasovne aktivnosti vključevali zunanji sodelavci, strokovnjaki na plesnem, glasbenem, literarnem,športnem področju ter na področju socialnih veščin in spretnosti komuniciranja. Vsakoletna letovanja, izleti, pikniki, praznovanja rojstnih dni, sodelovanja na različnih prireditvah v okviru občin in krajevnih skupnosti so postali del našega rednega programa.
V Leskovcu so bile Delavnice pod posebnimi pogoji celih 20 let organizacijsko vezane na CSD Krško. Ob ustanovitvi samostojnega regijskega zavoda za območje Posavja, Varstveno delovnega centra Krško-Leskovec. Leta 2000 sta bili vanj vključeni obe enoti (Leskovec in Sevnica), leta 2002 pa še na novoustanovljena enota v Brežicah.

Danes je v VDC Krško-Leskovec vključeno skupno 92 uporabnikov, v enoti VDC Krško-Leskovec je vključenih 52 uporabnikov. Za uporabnike v zavodu skrbi 26 zaposlenih v dnevnem varstvu in 6 v institucionalnem varstvu.

 V Leskovcu je domovanje največje enote in istočasno tudi sedež zavoda. Opravljajo v večji meri kooperantska dela za Tespack Brestanica, Papiroti in še nekatera podjetja ter izdelujejo izdelke lastnega programa, predvsem vezenine, tekstilni program in čestitke za različne priložnosti.
Zavod v tej enoti izvaja z zakonom predpisane programe varstva, vodenja ter zaposlitve pod posebnimi pogoji ter obilo prostočasnih oziroma interesnih aktivnosti. V zavod uporabniki prihajajo s pogodbenimi prevozi, ki jih izvaja podjetje Izletnik, prehranjujejo pa se v bilžnjem lokalu Antoni club.

 DSCN1636DSCN1637028DSCN2318DSCN2324DSCN2329DSCN0586DSCN0595

VDC KRŠKO-LESKOVEC

VDC Krško-Leskovec je javni socialno varstveni zavod, ustanovljen s Sklepom Vlade Republike Slovenije.
podrobno
 
SONČEK - CIAO
DOGODKI IN OBVESTILA

OBVESTILO O PONOVNEM ODPRTJU VDC-JA

VDC Leskovec pri Krškem ter vse njegove enote z 9.2.2021 ponovno delujejo v polnem obsegu

NUJNO OBVESTILO!

ZARADI ŠIRJENJA COVID-19 SE ZAČASNO OMEJI IZVAJANJE STORITVE, VARSTVA IN ZAPOLSITVE POD POSEBNIMI POGOJI.
Copyright, 2023 © VDC Krško - Leskovec   |   O piškotkih   |   Varovanje osebnih podatkov
izdelava: ETREND
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave